ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΡΟΥΒΑΣ 1-1 HIGHLIGHTS VIDEO

  Μια μεγάλη νίκη κρατούσε μέχρι το 90′ ο Ρούβας στην έδρα του Ποσειδώνα, ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Σουτζή δεν παράτησαν το ματς και στα τελευταία λεπτά ισοφάρισαν 1-1 για την 4η αγωνιστική της Α1 ΕΠΣΗ. Ο Ρούβας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2 ο  λεπτό ο Χριστοφοράκης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Περογαμβράκης, με τον Κασαπάκη να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι δεν επηρεάστηκαν από το χαμένο πέναλτι και συνέχισαν να ασκούν πίεση στον Ποσειδώνα, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Χριστοφοράκη. Αρχικά ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να νικήσει τον Κασαπάκη σε τετ α τετ, ενώ λίγο αργότερα η κεφαλιά του από κοντά δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο Ρούβας συνέχισε την πίεση του και «σπατάλησε» ακόμα τέσσερις ευκαιρίες για γκολ με τους Χριστοφοράκη, Ντέτσικα και Ξημεράκη, με αποτέλεσμα το 0-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ποσειδώνας ανέβασε την απόδοση του με τον Νίκο Σο

ΑΛΜΥΡΟΣ - ΠΟΡΟΣ 0-0 (ΦΙΛΙΚΟ) (VIDEO)


Η φιλική... σφαλιάρα μεσοβδόμαδα από τον Ερμή Ζωνιανών αποδείχθηκε στην πράξη ότι έκανε καλό στους "μπλε" λίγες ημέρες αργότερα. Έβγαλε πάθος και έδειξε χαρακτήρα στο Γάζι ο Πόρος. Οι "μπλε" αναδείχθηκαν την Κυριακή το απόγευμα (30/08) ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τον χτισμένο για να πρωταγωνιστήσει Αλμυρό που είχε μόνο νίκες μέχρι τώρα στις φιλικές αναμετρήσεις που είχε δώσει.
 

Ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ και για τις δύο ομάδες (το πιο δυνατό που έχουν παίξει οι "μπλε" μέχρι σήμερα) με δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές διακοπές κυρίως στο πρώτο μέρος αλλά και στο δεύτερο μισό. Απόρροια αυτών ήταν οι τραυματισμοί των Μανώλη Σταυρακάκη (Πόρος) κάτω από τα πλευρά (7') και του Άκη Κουράκη (Αλμυρός) στο γόνατο (στο φινάλε του ημιχρόνου) με αποτέλεσμα αμφότεροι να γίνουν αναγκαστικές αλλαγές. Μικροπρόβλημα στο γόνατο αποκόμισε και ο Νίκος Σηφάκης (65') χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία. 

Με πολύ καλή, δυνατή και σφιχτή αμυντική λειτουργία σε όλη τη διάρκεια οι "μπλε" κράτησαν το μηδέν πίσω, ενώ μπροστά φάνηκε ότι κάτι τους λείπει, είτε η καλή τελική πάσα, είτε το τελείωμα. Πιο επιθετικοί στην επανάληψη οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες, τις δικές τους καλές στιγμές είχαν και οι "μπλε". Οι ξένοι παίκτες του Αλμυρού φαίνεται ότι θα κάνουν τη διαφορά στο πρωταθλημα, με τους "πορτοκαλι" να διαθέτουν ένα κράμα έμπειρων αλλά και φιλόδοξων ποδοσφαιριστών.

Άψογη η φιλοξενία των ανθρώπων του Αλμυρού στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και στους παράγοντες του Πόρου, φιλοξενία για την οποία ευχαριστούν θερμά οι "μπλε" και θ' ανταποδώσουν στο μέλλον.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4' Πρώτο σουτ στο φιλικό, λάθος των παικτών του Αλμυρού, δυνατό σουτ του Φραγκουλάκη με το αριστερό έξω από την περιοχή, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, μπλόκαρε ο Χανιωτάκης.

7' Δυνατή μονομαχία στον αέρα Κέλι-Σταυρακάκη, στο έδαφος ο ακραίος επιθετικός του Πόρου από γονατιά του Άγγλου μέσου του Αλμυρού στην οσφυϊκή μοίρα (κάτω από τα πλευρά).

11' Πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Πόρο, δεν μπορεί να συνεχίσει ο Σταυρακάκης, στη θέση του περνάει ο Καταχιώτης.

16' Ο Κουράκης έσπασε δεξιά μέσα στην περιοχή για τον Χαϊντίνι που σούταρε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Παναγιώτου.

19' Εκτέλεση φάουλ του Γιαλούση σε πολύ καλό σημείο και προς τα δεξιά, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Παναγιώτου.

35' Με ασθενοφόρο αποχωρεί ο Μανώλης Σταυρακάκης για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου εφημερεύει.

45'+1' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πόρο. Βαθιά μπαλιά ακριβείας του Δουλγεράκη έξω από την περιοχή του Πόρου αριστερά για τον Μεταξάκη που τετ-α-τετ με τον Χανιωτάκη από πλάγια έκανε την προβολή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

-Ημίχρονο στο Γάζι, Αλμυρός-Πόρος 0-0.

54' Καλή στιγμή για τον Αλμυρό. Ωραία βαθιά μπαλιά ακριβείας από αριστερά του Ζέλιου για τον Τοπούζη που δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ πλάγι μέσα στην περιοχή, μπλόκαρε ο Παναγιώτου.

59' Επικίνδυνο γύρισμα Τοπούζη από δεξιά για τον Μωραίτη που προσπάθησε να κάνει την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα, μπλόκαρε ο Παναγιώτου.

60' Ο τερματοφύλακας του Πόρου Παναγιώτου απέφυγε με ντρίπλα έναν αντίπαλό του, "έκλεψαν" οι γηπεδούχοι αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε κενή εστία.

61' Καλή στιγμή για τον Πόρο, ωραία σέντρα από δεξιά, ανάποδο ψαλίδι του Καστελλιανάκη μέσα στην περιοχή, η μπάλα στα σώματα των αμυντικών του Αλμυρού.

67' Κόρνερ Μωραίτη από δεξιά για τον Αλμυρό, γυριστό σουτ του Τοπούζη μέσα από την περιοχή, η μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι του Παναγιώτου.

76' Μεγάλη ευκαιρία για τον Αλμυρό. Γύρισμα Ματίας από αριστερά, σουτ Λεόν πάνω από τα δοκάρια του Παναγιώτου.

85' Καλή στιγμή για τον Πόρο. Επικίνδυνο γύρισμα Καστελλιανάκη από αριστερά, δεν μπόρεσε να πιάσει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι ο Καταχιώτης.

89' Μακρινό δυνατό σουτ του Γκονζάλο έξω από την περιοχή, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγιώτου.

ΑΛΜΥΡΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΚΙΑΣΣΟΣ): Χανιωτάκης, Γενιτσαρίδης, Γιαλούσης, Ξενοκτιστάκης, Αγαπάκης, Ζέλιος (78' Γκονζάλο), Κέλι, Λεόν, Μωραίτης (82' Κυπαρίσσης), Χαϊντίνι (56' Ματίας), Κουράκης (46' λ.τ Τοπούζης).

ΠΟΡΟΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ): Παναγιώτου, Φραγκιαδάκης, Τσουκαλάς, Σηφάκης (65' λ.τ. Πολυχρονάκης), Δουλγεράκης,  Αριστεινίδης, Τσακάνι, Φραγκουλάκης, Σταυρακάκης (11' λ.τ. Καταχιώτης), Μεταξάκης (81' Θεοδωρίδης), Καστελλιανάκης.



Σχόλια